13 Temmuz 2016 Çarşamba

MEB BÜROKRATI H.AYDOĞDU O ÖĞRETMENE NEDEN SALDIRDI?

Hamza Aydoğdunun geçen sene Ramazan ayında İstanbul boğazında bir yatta özel öğretim kurumları BİL-FEN’in sahipleriyle (Haberde sadece özel öğretim kurumu olarak belirtilmişti) iftar açtığından bahsediliyordu. Fotolarla süslü haber karşısında panikleyen Hamza Aydoğdu bu özel öğretim kurumuyla ne tür bir ilişki içerisinde olduğuna dair şüpheleri artıran bir girişimde bulunur. Haberi tanıdıkları vasıtasıyla kaldırtmak ister.. Bir haberle ilgili duyulan rahatsızlıktan sonra başvurulacak merciler ve yollar belli olduğu halde Aydoğdunun bu tip hileli yollara başvurması kendisinin neden rahatsız olup neyi kapatmak istediğine dair şüpheleri çoğaltır.

TBMM gündemine bile gelir ve o dönemdeki MEB bakanı Nabi AVCI’ya ‘Kim bu Daltonlar çetesi?’ diye sorulur. Bu haber sonrası Nabi AVCI’nın bazı isimlerin görev yerlerinde değişiklik yapması olayla ilgili araştırmalar yapıp bazı tasarruflarda bulunduğuna dair kamuoyunda bir izlenim oluşturur. İşte bu haberde adı geçmediği halde üzerine alınan Hamza Aydoğdu kendi genel müdürlüğünde daire başkanı yaptığı Feyzullah Çiftçi’ye İbrahim DEMİRKAN’ı aratarak ‘İbrahim bey MEB’de Daltonlar Çetesi’ haberini Hamza bey (Aydoğdu) savcılığa verecek’ der. Sitemiz yazarı Demirkan’da ‘Versin. Peki bu çeteyle Hamza Aydoğdunun ilişkisi ne’ diye sorunca telefonu hemen kapatan Feyzullah Çiftçi bir-kaç dakika sonra Demirkan’ı arayarak yuvarlak laflarla konuyu geçiştirir.Şimdi kamuoyuna soruyoruz açıkça bir özel öğretim kurumuna menfaat sağlayan çeteden mizahi dille bahseden bu yazıyı bir genel müdür hangi mantıkla savcılığa vereceğim diyerek Daire Başkanına aratabilir?  Bu cesareti ve pervasızlığının kaynağı nedir? Hamza Aydoğdu aleyhinde çıkan bu haberlerle ilgili kanuni haklarını kullanması gerekirken İbrahim Demirkan’ı sorumlu tutması ayrı bir acziyet ve aşağıda bahsi geçen haber sonrası makamına çağırıp saldırması ise MEB tarihinde görülmemiş ayrı bir rezalettir. Kamuoyu haklı olarak bir haberi kaldırtmak için neden sitemizin sahibi olmadığı halde İbrahim Demirkan’ı makamına çağırdığı sorusuna da cevap arıyor. İbrahim Demirkan öğretmenliği dışında üyesi olduğu Memur Sen Ankara İl Başkanlığı ve Şuurlu Öğretmenler Derneği gibi STK’ların basın danışmanlığınıda yapmaktadır.Sendika şube yönetiminde bulunduğu yılardan itibaren basınla kurduğu ilişkiler sayesinde özellikle yazılı-görsel medyada çıkan haberler konusunda kendisinden yardım istenen bir yazardır. Demirkan tüm bu yazı faaliyetlerini de sadece hakkın yerini bulması yolsuzluk ve hukuksuzlukların durdurulması amacıyla yapmaktadır.  Bu yüzden de kendisine ulaşan ve magdur olduğunu ifade eden kişilere yardım etmekte ama tam tersi kirli ilişkiler içinde olduğunu düşündüğü kişileri red etmektedir.

Aydoğdu’da Demirkan’ın bu etkisini bildiği için haber kaldırtmak istemektedir. Hamza Aydoğdu ve o tarihte Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz’ın arkadaşlıkları tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz ‘Boğazda Yatta İftar Keyfi’ haberinde yer alan isimlerden biriside eski Çankaya İlçe Müdürü Mehmet Yılmazdır. Mehmet Yılmazla ilgili görevden alınmasından önce çıkmış yolsuzluk haberlerine kamuexpressde yer verince Aydoğdu ve Yılmaz kamuexpress’i hasım olarak görürler. Sitemiz yazarı İbrahim Demirkan’ı da yukarda bahsedilen haberlerle alakası olmadığı halde tüm bu haberlerin sorumlusu olarak görürler. İbrahim Demirkan’ın sitemizde ücretsiz olarak köşe yazarlığı yapmaktan başka hukuki ya da ticari bir bağı yoktur. Memur Sen’in Sosyal Politika, Egitim Bir Sen’in Egitime Bakış dergisi başta olmak üzere bir çok ulusal dergi ve gazetede İslami bakış açısıyla yazdığı makaleler eğitim camiasının çok faydalandığı yazılardır. Demirkan ayrıca ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunduğu bildirilerinde Milli Eğitim sistemimizin medeniyet değerlerimizi inşa eden Bediüzzaman Said Nursi,M.Zahid Kotku gibi isimlerin fikirlerinden faydalanılarak yeniden kurulmasını gerektiğini bilimsel ve akademik bir disiplinle ifade etmiştir. Bunun üzerine sol basında eleştirilip CHP milletvekili Muharrem İnce tarafından da aleyhinde TBMM'de soru önergesi verilmiştir.

Hamza Aydoğduyu yukarda bahsedilen haberlerden sonra Demirkan’ı makamına çağırıp saldırtmasına sebep olan son haber ise ‘O İLÇE MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINIYOR’ 

Hamza Aydoğdu bu haberle ilgili Öğretmen İbrahim Demirkan’ı makam odasının yanındaki toplantı odasına çağırmış ve ‘Bilindiği gibi İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu Hüseyin ÇELİK'in danışmanlığını ve yol arkadaşlığını yaptı uzun süre’ ifadesine ‘Ben Hüseyin Çelik’in danışmanı değilim’  ve ‘Çankaya İlçe Milli Eğitim müdürü Mehmet Yılmaz benim arkadaşım değil' şeklinde herkesin bildiği gerçekleri inkar ederek Demirkan’dan haberi kaldırtmasını istemiştir. Sonuçta yazarımız İbrahim Demirkan’da yukardaki linkini verdiğimiz ‘O İLÇE MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALINIYOR’ başlıklı haberi kaldırtmanın resmi yollarının belli olduğunu, kendisinin kaldırtamayacağını söyleyince H.Aydoğdu haberlerde bahsedildiği gibi elinde bıçakla Demirkan’ın annesine sin Kaflı küfrederek saldırmış ve Demirkan’da devamlı savunmada kalarak bu saldırıdan kurtulmuştur.  Demirkan’da olay sonrası hem karakola gidip şikayette bulunmuş hemde idari teftiş için Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe vermiştir. Bu haberde aktardıklarımızın araştırılması için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım adına Başbakanlık ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin konuya eğilmesini kamuoyu adına bekliyoruz.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da sitemize bu haberle ilgili itiraz edebilir. Kamuexpress olarak doğru,cesur ve ilkeli yayın prensiplerimiz gereği bu süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

 

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa